måndag 7 november 2011

Fortsatt bra fiske. 6-kg gös i båten igen

Väderprognosen visade på svagar vindar så det var inget svårt val att välja fiske när man hade en ledig dag.
Prognosnen såg ut att stämma när jag sjösätte runt 9-tiden.

Kändes helt rätt när jag började leta fisk. Molningt och vindstilla. Hittade fisk rätt omgående men det var ingen som riktigt var intresserad. Hade samma färg som förra turen Ghost/Champagne men ingen var som sagt intresserad. Bytte till Carott 7" Blue Ice för att se om det hjälpte.

Nästan omgående efter betesbytet hittar jag på ett fint eko på 9 m. Snabbt ner med jiggen och fisken stiger omgående och tar jiggen. Kände att det var en skaplig fisk och gissade mellan 5-6 kg. Vågen pressades precis över sex kilo, 6,02 kgFortsatte att fiska i samma område då det kändes hett. Hittar ett nytt eko efter halvtimme men det står bara på 4 m. Snabbt ner med jiggen och kan ganska omgående håva en gös på 4,80 kg. Gött då det kändes hett. Hittade ytterliggare ekon men det stod högt och var inte intresserade av jiggen. Tänkte det skulle vara bra med fisk som står lite djupare då dessa verkar huggvilligare. Precis när jag tänkt detta ser jag ett eko bygga upp som stannar på 6 m. Efter lite trixande får jag fullträff. Ner med jiggen och gösen stiger omgående. Den där härliga känslan då man vet att gösen hugger känns i hela kroppen. Smack!! Mothugg och gösen känns tyngre än den förra. Tippar återigen mellan 5-6 kg och vågen stannar på 5,84 kg. Jippi!!!

Fortsätter att leta men hittar bara några ekon på 4 m som inte vill hugga. Börjar att leta mig mer över hela sjön men verkar som aktivitet hos gösen har gått ner. Mot eftermiddagen börjar jag hitta ekon lite djupare på 12 m. Hade bytt till min 22 cm prototyp jigg Fat V-tail och gäddorna gillade denna. Fick 4 gäddor med topp på 8kg. Övriga runt 7, 5k och en liten slips. Var lite besviken då den största gäddan hade lite gös varning på hugget...

Just nu väntar jag på formen för 22 cm Fat V-tail som kommer i veckan. Håll utkik på sidan i slutet på veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar