onsdag 26 oktober 2011

Äntigen fiske igen

Dåligt med fiske senaste tiden därav den skrala uppdateringen på bloggen.
David var sugen att hänga på att fiska gös och detta brukar betyda storgös i båten.

Molnigt väder och lite hård västlig vind gjorde att det var svårt att förutspå hur fisket skull bli.
Letade gös på en prövad plats men såg inga ekon så vi flyttade oss mot ett annat bra område. Ser ett svagt skuggeko som indikerade större gös. Krävde mycket letande innan vi fick in ekot skarpt på lodet. David släppper ner jiggen och gösen stiger sakta mot betet. Plötsligt smäller till det i spöt och David ger ett snabbt mothugg. Fisken ser fin ut och efter lite drillning kan vi håva en fin gös, gissar runt 6 kg. Vågen visar 6.2 kg och David är nöjd:-)
Gösen högg på 6" Carrot Ghost/Champagne. Samma färg som David fick sin förra stora gös.Vi fortsatte att leta i samma område och hittade mer fisk men ingen som ville hugga ordentligt. Letade vidare norrut men där är det dåligt med fisk. Mot eftermiddagen närmare vi oss platsen där David fick sin gös och hittar mycket betesfisk på djupkanten. Ser ett fint eko men är svårt att hitta tillbaka då ekot försvnner in i betesmolnet. Får leta runt innan vi hittar gösen utanför betesfisken och jag kan släppa ner jiggen. Gösen stiger mot jiggen men vill inte hugga. Ett tryck på twitchin baren får gösen att stiga så jag fortsätter att göra detta ett par gånger till. Detta får gösen att antingen bestämma sig att hugga eller försvinna direkt. Gösen hänger på och klipper till jiggen våldsamt. Mothugg och fast fisk. Efter några minuter kan David håva ytterliggare en fin gös på 5.6 kg. Gösen högg på 6" Carrot Ghost/Champagne.

Vi fortsatte hemåt och David fick en 4 kg gös precis innan vi skulle åka hem.

Tack för en trevlig tur David!!

1 kommentar:

  1. Jag som skall tacka Joakim, du är grym på båtkontroll! Jag är duktig på att frikoppla rullen, och släppa ner jiggen.. ;) It takes a dream team to tangle.. ;)

    David

    SvaraRadera