tisdag 31 januari 2012

Drömgös

Att utforska nya vatten är alltid spännande och ibland även framgångsrikt. Har testat ett nytt vatten under hösten med blandat resultat...

Under våren/sommaren har jag fiskat med en prototyp av en större 22 cm jigg med bra resultat. I höstas blev min färdiga form klar och jag var tvungen att testa den direkt, 22 cm Fat V-tail. Kroppen är lite bulligare än vanliga V-tail och sjärten betydligt kraftigare.

Det tog några timmar innan jag såg ett fint eko på premiär turen med nya jiggen. Ner med 22 cm jiggen och ekot stiger.... Sekunden senare klipper jag till med ett snabbt mothugg när jag känner ett
våldsamt ryck i spöt. Efter en härlig fajt ser jag en bred och fin gös glida in i håven. Känner att det är personbästa när jag lyfter in den i båten och lägger den på vågnätet. Vågen stannar på 8,90 kg och 93 cm. Fisken var i väldigt fin kondition och efter några snabba kort fick den återgå till vattnet. Jag fortsatte att fiska och fick någon femkilos men satt med ett leende hela dagen innan jag bröt upp och åkte hem. Ibland lönar det sig att testa nya vatten:-)Tyvärr brorsan så var jag tvungen att återta familjerekordet:-) Nu har du något att bita i!
Vill ni läsa mer finns det en notis om detta på FishEcos
nättidningen. Där kan ni även läsa om mera gösfiske, isfiske mm.
Helt gratis:-) http://www.fisheco.se/

7 kommentarer:

 1. Härligt Jocke =)
  Grattis till den väldigt fina megagösen.
  / Mattias

  SvaraRadera
 2. Gött nu har jag ett nytt mål att slå.
  Markus

  SvaraRadera
 3. Tack Mattias:-) Roligt värre.

  SvaraRadera
 4. En helt fantastiskt grym fisk, har kollat på den några gånger nu. Jag vet då bara om en person som fått större gös än dig i år, så respekt och grattis!

  SvaraRadera
 5. Grattis Jocke! En riktig drömfisk du slog till med:)
  Martin (BöjdaSpön)

  SvaraRadera
 6. Grattis till en riktigt fin gös...

  Peter//100%Gös

  SvaraRadera
 7. Grattis Joakim!
  Har bara hört talas om den innan.. Johanna

  SvaraRadera