torsdag 11 augusti 2011

Äntligen över 7 kg

Har haft som mål att försöka få gös över sju kilo i år på pelagiskt vertikalfiske. Nu verkar det vara nära....Brorsan Markus var sugen på gösfiske och han kom upp ett par dagar för att se om gös var på hugget. Fisket var rätt så segt på morgonen med endast gäddor som var villiga att hugga. På förmiddagen började gösen också nappa med ett par fina fiskar mellan 3-4 kg. Fisket var allmänt lite trögt men jag lyckades efter trixande få en gös på 5.9 kg. En fin bit som brorsan blev lite avundsjuk på då detta hade varit personligt rekord för honom. Han började mumla om att varför han bara får de mindre fiskarna när vi är ute. Detta skulle snart ändras på....

Vid lunchtid blev dags för den obligatoriska korvgrillning och lite fisketaktik. Den lite grundare delen av sjön skulle undersökas och se om det fanns någon gös där. Annars skulle fisket läggas på de djupare delen av sjön. Vi cirkulerade i det lite grundare delen utan att se någon vettig fisk så vi tog sikte på djupområderna istället. Hittade en kant det stod mycket fina bågar och vi lyckades landa ytterliggare några gösar mellan 3-4 kg. Kändes som fisket var riktigt på gång. Såg ett fint skuggeko med 15 m till botten. Backade tillbaka och efter några korrigeringar fick jag fullträff.


Det var Markus tur att släppa ner jiggen. Gösen stiger sakta mot jiggen och klipper den i våldsamt hugg. Efter en hård drillning håvar jag gösen och jag gissar på lite över 6 kg. Jag förbereder kamera, våg och vågnät. När jag lyfter ur gösen från håven till vågnätet inser jag att den väger över 7 kg. Vågen stannar på 7.10 kg och målet är nästan uppfyllt. Nästa gång ska jag hålla i spöt!

Vi fick avbryta fisket ganska omgående då regn och åska var på ingående, men vi var ganska nöjda med dagen ändå. Dagen efter var vi ute igen men då i blåst och regn. Fiskan var mer inaktiv och inte lite huggvillig men lyckades få ett antal fina gösar med en 5 kg som toppfisk. Bra fiske med tanke på vädret med stora vågor som blåste in när man höll upp båten mot vinden.


Bästa jigg under dessa två dagar var en 7" Slim Shad i färgen Blue Ice.


3 kommentarer:

 1. Stort grattis till en mycket fin fisk!
  Men är det inte typiskt? Det är alltid "brorsan" som tar de största!
  Mvh Micke Svensson

  SvaraRadera
 2. bra jobbat! / john

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat hoppas att du få en större än brorsan

  SvaraRadera